Братот на ослободениот американски заложник вели дека таа може да се врати дома во САД на почетокот на следната недела

Natalie Raanan, one of the American hostages released Friday by Hamas

Братот на Натали Раанан, една од американските заложници ослободени во петокот од Хамас, вели дека таа најверојатно ќе се врати во САД во следните неколку дена.

„Привремено слушнавме дека таа можеби ќе се врати во Чикаго некаде на почетокот на следната недела“, изјави Бен Ранан за Си-Ен-Ен во петокот.

Според ИД, Натали Раанан и нејзината мајка, Џудит Таи Раанан, моментално се под грижа на израелските одбранбени сили.

Нивната слобода дојде толку ненадејно, рече Бен Ранан, тој слушнал за тоа преку медиумите.

 „Сето ова се движеше толку брзо, што добивав пораки од новинарите со кои се сретнав дека ова се случило“, рече Бен Ранан. „Верувам дека тоа е затоа што владата не сакаше да ни се јави пред да биде потврдено“.

Бен Ранан, братот на Натали, се појави на CNN во петокот, 20 октомври.

Ранан рече дека неговата радост за ослободувањето е ублажена од континуираното страдање на толку многумина во конфликтот, вклучително и семејствата на 10 Американци за кои нема информации.

„Има семејства насекаде во Газа и во Израел кои доживуваат загуба што не можам ни да ја замислам“, рече Раанан.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.