Home » Здравствените работници на протест, бараат зголемување на платата за 30%

Здравствените работници на протест, бараат зголемување на платата за 30%

by Media24
142 views 1 minutes read

Се вклучија сирените и светлата на Брзата помош во знак на протест за подобри услови за работа!

На ваков начин и возачите на Брзата помош се приклучија на протестот на здравствените работници кои бараат плати за подостоинствен живот.

Вработени од многу болници и амбулантни возила од цела држава денеска излегоа пред објектите на протест.

Тие бараат зголемување на платите за 30%, зголемување на бонусот за инфекција од 1% на 4% и пренамена на договорите за работа од фиксни на неопределени за оние кои работат со договори.

banner

Претседателот на Независниот синдикат на Геронтолошки завод, Лазо Костовски, потсети дека покачувањето на платите не зависи од МЗ туку од Министерството за финансии.

Протестите се одржаа на повеќе локации, но за време на паузата, со цел пациентите да не останат без потребната услуга.

You may also like

@2023 – All Right Reserved. Developed by Media24.News